Jouw carrière

Keuken | Bediening | Management

 

RESTAURANT KITA
Restaurant Kita is vernoemd naar rivier de Noord die langs het terras stroomt. Kita is de Japanse vertaling voor ‘Noord’. Dit restaurant opende begin 2023 haar deuren. De rivier de Noord en KITA zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar waar vroeger de Scheepsbouw hoogtij vierde, heeft men nu vanaf het terras van KITA een fenomenaal uitzicht over deze belangrijke rivier met veel verkeer van en naar Rotterdam. Met het interieur, gerechten, wijnen, cocktails en gastvrijheid biedt Restaurant Kita een totaal beleving.


DESIGN
Bij Restaurant KITA is er een grote stap gezet in de nieuwe generatie restaurant design. Voor dit project waren er weinig kaders gezien het hele gebouw gloednieuw is. “We waren al aanwezig bij de eerste heipaal en hebben ons, zodra het kon, overal mee bemoeid. Hiermee hebben we kunnen bereiken dat onze gasten binnenkomen in een ‘andere wereld’. Luxe en comfort komen samen in een metropolis ambiance.”

De blauwe vloer rondom de bar is een echte eyecatcher. De organische vormen worden vanaf het plafon boven de bar doorgevoerd naar het restaurant. Elk gedeelte biedt een warme en sfeervolle setting voor de gasten.

DE KEUKEN
Op de menukaart staan grotendeels internationale gerechten. Door met enkel verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten te werken komen deze zo eerlijk en puur mogelijk naar voren in smaak en presentatie. “Met de naam geven we al prijs dat we ook geïnspireerd zijn door de Japanse keuken. De exquise uitgebalanceerde gerechten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook de smaak biedt een pallet waar de westerse keuken door wordt verrast. Veel gerechten zullen geserveerd worden om met elkaar te delen. Het voor-hoofd-na concept laten we achter ons.” De menukaart is samengesteld door drie chef-koks met een indrukwekkende staat van dienst: Barry van Wilgenburg (Executive Chef/ Managing Partner) Rob Werkhoven (chef de cuisine) Alle ervaring en creativiteit van deze heren komen samen op de menukaart van KITA.

TEAM
Het keukenteam staat onder leiding Barry van Wilgenburg (Executive Chef/ Managing Partner) en Rob Werkhoven (chef de cuisine). Barry heeft hiervoor 15 jaar gewerkt voor The Harbour Club als executive chef. De bediening staat onder leiding van Peter de Ruiter. Hij heeft inmiddels al een aantal jaar voor de Willaerts Group gewerkt, waar Restaurant Kita een onderdeel van is. Hij zet de welbekende gastvrijheid van de Willaerts Group voort in KITA.

INTERIEUR
Ferry Tabeling – Interior Designer – Heineken
Jeroen Smeele – Interior Designer – SMEELE Design
Ap Kremer – Aannemer – Aphoutgroup

LEVERANCIERS
Schmidt Zeevis – Nice to Meat – L’Exception – Zegro

INFO
Restaurant Kita | De Noordkade 4 | 3314 SZ Hendrik-Ido-Ambacht
www.restaurantkita.nl | info@restaurantkita.nl
Tel: 078 7620906 | Geopend: 7 dagen per week vanaf 12:00