Jouw carrière

Keuken | Bediening | Management

Wij zijn leermeester

Laurens walhout

– Gastheer Willaerts –

‘Ik werk bij Grand Café Willaerts, deze zaak is echt een begrip in de Drechtsteden. We hebben een groot terras met uitzicht op het drierivierenpunt. Onze doelgroep is groot. Jong, oud, mensen die komen voor een speciaal biertje of een compleet diner. ‘ Tafelbereidingen vind ik heel leuk om te doen. Ik voel me op mijn gemak en vind het helemaal niet erg als iedereen op mijn vingers kijkt. Onze klassieker is de steak tartaar. Zelf ben ik ook enorm fan. Productkennis is belangrijk. Na jaren krijg ik nog wel eens vragen van gasten die soms ook nieuw zijn voor mij. Uitgeleerd raak je nooit. En alles wat ik tot nu toe aan kennis heb vergaard, deel ik graag met anderen.’

VEERPLEIN 1 PAPENDRECHT | WWW.WILLAERTS.NL

In de 17e eeuw zette meesterschilder Adam Willaerts zijn schildersezel aan de oevers van de Noord en de Merwede. Hij liet zich inspireren door de levendigheid van de schepen op de rivier, gezien tegen het silhouet van Dordrecht. In olieverf heeft hij, in opdracht van het stadsbestuur van Dordrecht, vanaf dit punt, een karakteristieke gezicht uit onze Gouden Eeuw weten te vereeuwigen.

“Het Gezicht op Dordrecht” uit 1629 is het meest imposante schilderij van het Dordrechts Museum. Het schilderij toont niet alleen de stad, maar ook het leven op de rivier. Elk afgebeeld schip vertelt het verhaal van een belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van Dordrecht. Op het afgebeelde fragment zien we onder andere het beurtschip “De Zwaan” dat geregeld de Veerdam passeerde.

Dit schilderij en het hedendaagse gezicht op Dordrecht, zijn de ingrediënten van ons nieuwe beeldmerk, waarin heden en verleden naadloos in elkaar overvloeien. Een eerbetoon aan Adam Willaerts.